Building Since 2016
Luni - Vineri 09:00 - 18:00        

Cum organizezi biroul

Cum ce mobila iti organizezi biroul pentru telemunca?

Daca pana in anii trecuti, sa lucrezi de acasa era un privilegiu, de la inceputul anului 2020 pana acum, foarte multe persoane au ales telemunca sau au fost trimise sa lucreze la domiciliu. Daca esti una dintre persoanele care inca lucreaza de acasa pe canapea, la masa din bucatarie sau pe oriunde apuca, sa stii ca studiile arata ca productivitatea si starea ta de bine cresc daca ai un loc special amenajat, cu mobilier de birou, unde sa iti desfasori activitatea.

Biroul poate fi camera cea mai primitoare si inspirationala din casa, sau poate fi cea mai anosta, in functie de ce fel de mobilier birou alegi si cum o decorezi. Cel mai important lucru de luat in calcul este spatiul pe care il aloci pentru birou. Fie ca alegi sa transformi una dintre camerele locuintei in birou sau alegi sa il amenajezi in living (orice ai face, evita sa il amenajezi in dormitor), doar cu un mobilier la comanda pentru birou poti sa il faci atat functional, cat si estetic.

Cum alegi locul pentru biroul de acasa pentru telemunca?

In primul rand, este necesar sa definesti care este rolul biroului si ce fel de echipamente iti sunt necesare, in functie de activitatile pe care le ai de facut. In plus, trebuie sa stii inca de la inceput, daca il vei mai folosi impreuna cu un alt membru al casei, ca sa intelegi dimensiunea pe care trebuie sa o aiba. Astfel, daca ai nevoie de laptop/calculator, imprimanta, dosare, obiecte de birotica, monitor aditional si daca il imparti cu inca un membru din familie, cum ar fi copilul sau partenerul de viata, trebuie sa fie un birou incapator.

Este de evitat sa alegi amplasarea biroului in dormitor, pentru ca vei fi tentat sa te odihnesti in pat sau sa lucrezi pe pat, ceea ce scade considerabil cheful de munca si productivitatea. Biroul trebuie sa fie amplasat intr-un spatiu comod, linistit, luminat si aerisit, ca sa iti ofere oportunitatea de a lucra fara intreruperi.

Cele mai bune spatii de amenajare a biroului la domiciliu, daca nu ii poti dedica o camera intreaga sunt:

  • Balconul este una dintre cele mai potrivite spatii de birou, pentru ca un balcon inchis este foarte aerisit si luminat, ceea ce iti sporeste productivitatea. In plus, ai foarte multe variante de mobilier la comanda pe care sa le integrezi perfect in spatiu, ca sa creeze un birou cat mai util si perfect functional.
  • Living-ul este, de obicei, o camera spatioasa si primitoare, de aceea nu ar trebui sa fie prea greu sa integrezi un birou functional in aceasta incapere. Alege sa creezi un mobilier la comanda pentru birou care sa te ajute sa iti desfasori cat mai bine activitatea si pe care sa il amplasezi langa sau in fata unei ferestre, sau alege sa creezi un spatiu de biblioteca cu birou incorporat care sa iti permita sa folosesti spatiul intr-un mod foarte creativ.

Cum alegi mobila de birou potrivita pentru munca de acasa?

  • Respecta regulile de ergonomie, astfel: alege un scaun de birou care sa iti sprijine spatele si gatul, dar si un birou cu lungimea ideala cel putin egala cu lungimea bratelor si care iti permita suficient spatiu pentru activitatea de scriere, citire sau scriere la tastatura. In plus, daca iti faci mobilier pentru birou la comanda, vei putea sa alegi sertarele cu amortizoare ca sa nu fie prea galagioase si poti alege sa iti faci niste rafturi superbe si utile in care sa iti pui plante verzi, un tablou inspirational, carti si alte lucruri care simti ca te ajuta.
  • Organizeaza-ti biroul de acasa printr-un mobilier la comanda accesibil si eficient. Te poti gandi la un design multifunctional, la ce spatiu de depozitare ai nevoie si la cat de mult vei folosi biroul si echipamentele adiacente. Poti alege sa completezi biroul cu corpuri suspendate, corpuri mixte care combina sertarele cu rafturile, corpuri pozitionate pe lungime sau, pur si simplu, corpuri clasice cu usi ori spatii goale.
  • Tine cont de designul casei/camerei. Un birou nu trebuie sa fie doar functional, ci trebuie sa fie si estetic si sa se potriveasca cu design-ul casei sau al camerei in care il amplasezi. Acesta este unul dintre aspectele pentru care majoritatea persoanelor aleg sa apeleze la niste profesionisti in crearea de mobilier la comanda, pentru ca este foarte greu sa mai gasesti mobilier de birou in acelasi stil cu living-ul deja mobilat.
  • Tine cont de spatiu. Intr-un spatiu mic, este bine sa ai un birou micut, minimalist, dar la care sa fie confortabil sa lucrezi. Este de preferat, insa, sa il pozitionezi cat mai aproape de fereastra, ca sa ai un punct de concentrare frumos, dar si ca sa nu iti oboseasca repede ochii. De asemenea, te poti gandi sa dai comanda de niste corpuri mobile pentru biroul de acasa, care iti permit sa utilizezi spatiul intr-un mod unic si creativ, in functie de necesitatile tale.
  • Fii creativ sau apeleaza la niste profesionisti care te pot ajuta cu un mobilier custom-made, special pentru situatia ta, spatiul si necesitatile tale. Pentru a desfasura activitatea de telemunca in biroul de la domiciliu, poti alege sa ai doar o masuta simpla de birou si cateva rafturi, pe care sa le ascunzi cu o usa glisanta foarte moderna si interesanta. De asemenea, poti avea un birou care se rabateaza sau un birou de colt foarte trendy, incapator si simplu de utilizat. Pentru un plus de siguranta (mai ales daca ai copii), poti alege sa ai sisteme de cablare incorporat, ca sa nu ai parte de cabluri incalcite si deteriorate, sau accidente casnice.

Nu uita ca avantajul principal pentru care sa alegi mobilier la comanda pentru birou este ca poti alege tu materialele, finisajele, culorile preferate si poti cere sfatul expertilor, astfel incat sa creezi un spatiu energetic si primitor, care sa te invite sa lucrezi cu drag si inspiratie. Specialistii de la Zen Ambient te ajuta cu un design personalizat, unde iti poti pune ideile in practica si te poti bucura de sfaturile care iti vor face viata mai frumoasa si mai confortabila.

Sursa foto: Unsplash

 

Leave a Reply

Ultimele postari

PARTENERI


ARY & David Eximcom


   

Cele mai noi proiecte