Building Since 2016
Luni - Vineri 09:00 - 18:00        

7 Greseli de evitat in amenajarea bucatariei ideale

Bucataria este, de cele mai multe ori, locul preferat al tuturor din familie. Este locul unde ne reunim pentru un mic dejun copios si o cafea delicios de tare, unde mai incropim o cina delicioasa in timp ce ne ajutam copiii la teme sau unde ne primim prietenii la un vin fiert si o portie de sarmale ca la mama acasa.

Bucataria este un loc de conectare, in care magia caminului vrajeste cu dragoste si voie buna fiecare membru al familiei. Ce bucurie este mai mare decat sa ne unim de sarbatori sau zile de nastere cu toti cei dragi sufletului chiar la masa din bucatarie?

Altfel spus, bucataria are un rol esential in fericirea unei familii, de aceea conteaza nespus de mult cum o amenajam. La o simpla cautare Google se pot gasi nenumarate idei de amenajare a bucatariei, insa nu este deloc un pas simplu de facut, pentru ca trebuie sa iei in calcul atat gusturile celorlalti membri ai familiei, cat si stilul casei si utilitatea spatiului.

Pentru a crea bucataria perfecta, iti recomandam sa eviti urmatoarele greseli in amenajarea bucatariei tale, indiferent daca e bucatarie la apartament sau la casa:

1. “Lupti” sa fii in tendinte si uiti sa te gandesti la utilitatea unei bucatarii: Indiferent daca esti pe punctul sa amenajezi o bucatarie mica sau mare, de cele mai multe ori cauti poze de amenajare a unei bucatarii frumoase si in valtoarea euforica de incantare, iei decizii bazate pe emotii. Te grabesti sa dai comanda de mobilier, inainte de a comanda sau masura electrocasnicele (care apoi nu incap in locul in care iti imaginasesi ca le vei aseza), nu dai importanta “regulii triunghiului” prin care iti amenajezi bucataria in asa fel incat frigiderul, aragazul si chiuveta sa aiba forma unui triunghi si sa ai destul spatiu de a deschide usile acestora, cu posibilitatea de a te misca pe langa ele.

2. Nu iei in calcul cat spatiu de lucru iti este necesar: Aceasta este o greseala foarte uzuala atunci cand te gandesti la idei prin care iti poti crea bucataria mult visata, deoarece se intampla sa omiti cate electrocasnice mici ai sau vei avea si pe care le vei pune pe blatul de bucatarie ca sa iti fie la indemana atunci cand prepari o mancare delicioasa. Tips: Daca ai un spatiu generos, creeaza mai multe spatii de lucru in bucatarie, adaugand chiar o insula de bucatarie care, pe langa faptul ca e in trend, te va scuti de multe batai de cap.

3. Pierzi spatiu de depozitare: fie ca nu gasesti un specialist in domeniu care sa iti creeze niste piese de mobilier exact pe nevoile tale si in functie de spatiul pe care tu il ai in casa; fie ca nu delimitezi si eficientizezi spatiul corespunzator, toate acestea vor avea repercursiuni in viitor. Cel mai potrivit este sa apelezi la un specialist care sa iti poata eficientiza spatiul din bucatarie, astfel incat sa fie cat mai fluid, intuitiv si incapator. Pentru asta poti comanda ca sertarele sa aiba delimitari pentru diverse ustensile, sau poti crea niste extra rafturi deschise si alte idei care sa te ajute si sa iti faca viata mai usoara.

4. Privesti alegerea pardoselii si amenajarea peretilor strict din punct de vedere estetic, dar nu si functional. Fiind o incapere in care aburii sunt la ordinea zilei, este foarte important ca bucataria ta sa aiba o pardoseala rezistenta si nealunecoasa. De asemenea, cel mai potrivit e ca in bucatarie sa renunti la ideea de amenajare a peretilor cu tapet, oricat de estetic si interesant ar arata, pentru ca ai toate sansele ca dupa cateva luni sa incepi deja sa renovezi. Alegerea de prima mana este faianta si in acest caz te poti juca cu diverse combinatii si culori.

5. Nu pui accent pe iluminat: Iluminatul este foarte important intr-o incapere, mai ales in bucatarie unde folosim unelte ascutite si fierbinti. Stii ca doar cateva corpuri de iluminat pot schimba atmosfera unei camere? In primul rand, este important sa avem cat mai multa lumina naturala. Apoi, in bucatarie putem crea zone accentuate prin iluminat, care schimba starea de spirit si dau un sentiment aparte, primitor si calduros intregii incaperi.

6. Nu iti faci un plan inca de la inceput, asa ca faci achizitii haotice, care impreuna nu dau un look unitar: se intampla adesea sa ai o idee de amenajare a bucatariei si sa pornesti cu ea, dar apoi fie sa te razgandesti, fie sa te lasi purtat de emotii si sa cumperi obiecte de decorare sau mobilier, pentru ca iti plac si ti se pare ca s-ar potrivi in bucataria ta de vis.

7. Omiti detaliile de final care fac diferenta: Stim, cand in sfarsit amenajarea bucatariei pare gata, din motive financiare sau fara sa iti dai seama, lasi bucataria exact asa cum este ea. Insa tocmai ultimele detalii sunt cele care aduc putin din sufletul tau, autenticitatea ta si a familiei, putina culoare, tonalitati jucause si decoratiuni interioare care va reprezinta cel mai bine.

In 2019 se poarta bucataria cu insertii de lemn si dulapuri colorate in loc de clasicul alb si in stil vintage. De asemenea, stilul minimalist ramane in tendinte atat in acest an, cat si in 2020.

Orice decizie vei lua in ceea ce priveste bucataria dorita, gandeste-te mereu ca scopul este sa fie functionala. Atat timp cat o vei putea folosi fara sa te simti inghesuit, fara sa faci foarte multi pasi si sa pierzi foarte mult timp pentru ca amplasarea nu este facuta corect, si daca atunci cand intri in ea simti ca esti acasa, atunci este bucataria ideala.

Designul interior nu este un domeniu usor, dar daca apelezi la specialisti in amenajarea si crearea de mobilier la comanda, bucataria de vis poate deveni o realitate. Amenajarea interioara a bucatariei intr-un mod profesionist iti ofera posibilitatea ca tu sa fii fara stres si, in plus, garanteaza si calitatea lucrarilor.

Fii la curent cu tendintele in materie de mobilier si amenajarea casei tale si viseaza, viseaza, viseaza. Atunci cand ai in minte cum sa arate bucataria ta, contacteaza-ne sa iti indeplinim visul in realitate.

De ai nevoie de mobilier, sa ne contactezi nitel!😊

Sursa foto: Pinterest

 

 

 

Leave a Reply

Ultimele postari

PARTENERI


ARY & David Eximcom


   

Cele mai noi proiecte