Building Since 2016
Luni - Vineri 09:00 - 18:00        

Mobila cu lemn si fier

Cum creezi un spatiu unic si primitor imbinand fier si lemn in mobilierul casei tale? 

Nimeni nu isi doreste sa locuiasca intr-o casa in care atmosfera nu este una primitoare. In acelasi timp, nimeni nu vrea sa construiasca o casa fara a se asigura ca elementele incluse garanteaza siguranta si rezistenta pe termen lung. Tocmai de aceea, varianta ideala pentru un interior frumos si rezistent este reprezentata de mobilier din fier si lemn.

Cele doua materiale atat de populare in randul creatorilor de mobilier, dar si in cel al persoanelor care vor sa isi decoreze locuinta, ofera o multitudine de beneficii in mod individual. Imagineaza-ti, insa, ce poti obtine daca reusesti sa le imbini intr-un mod armonios!

Prin imbinarea lemnului si a fierului, te vei bucura de avantajele pe care ambele materiale pot sa le ofere, atat din punct de vedere estetic, cat si in ceea ce priveste calitatea si rezistenta mobilierului. Cu inspiratie, bun gust si putina indrumare din partea expertilor nostri, vei putea sa te bucuri de un interior confortabil si frumos.

Cum iti decorezi casa apeland la mobilier din fier si lemn

Fierul forjat este printre cele mai rezistente materiale la care ai putea apela atunci cand iti alegi mobilierul. Prin intermediul acestui material, te vei putea bucura de obiecte de mobilier usor de intretinut si de curatat, dar care vor rezista si foarte mult timp fara a prezenta semne de uzura. Tocmai de aceea, multe dintre locuintele mobilate cu bun gust apeleaza si la obiecte din fier.

Lemnul, pe de alta parte, reprezinta un material mai popular atunci cand vine vorba despre construirea obiectelor de mobilier. Usor de manipulat si adaptabil la orice fel de incapere, lemnul este si el foarte usor de intretinut si de personalizat, mai ales atunci cand se doreste crearea de mobilier la comanda.

Insa tendintele ultimilor ani demonstreaza ca cele doua mteriale pot fi foarte usor imbinate in asa fel incat avantajele amandurora sa fie fructificate la maximum. Stilul materialelor contrastante este tot mai popular in randul celor care vor sa isi mobileze locuinta, iar lemnul si fierul sunt ideale pentru crearea unui mediu ambiental placut, dar si rezistent in acelasi timp.

Iata de ce trebuie sa tii cont, daca vrei sa apelezi la fier si lemn pentru a-ti mobila locuinta:

  1. Clasifica incaperile. Obiectele de mobilier din fier sau din lemn nu se preteaza in totalitate pentru toate incaperile dintr-o locuinta. De pilda, este foarte dificil sa apelezi la fier pentru a-ti mobila bucataria, asa ca va trebui sa te bazezi pe lemn. In schimb, exista si incaperi in care poate predomina mobilierul din fier, cum ar fi holul sau chiar livingul.

Revenind la bucatarie, masa, blaturile si dulapurile vor trebui sa fie din lemn, insa poti adauga un plus de stil prin alegerea unor scaune din metal. Sau a unor corpuri de iluminat din fier. In hol si in living, in schimb, poti apela la fier atunci cand alegi scaunele, canapeaua, mesele sau cuierul.

Un alt criteriu de care sa tii cont este aspectul referitor la intretinerea mobilei. Cea din fier este mult mai usor de curatat si o poti folosi in camerele precum livingul, unde exista in permanenta activitate si praful poate patrunde cu usurinta. Masutele metalice sau corpurile pe care asezi televizorul ori cartile pot fi din fier, intrucat praful se va aseza mult mai greu decat pe lemn. De asemenea, fierul este usor de reconditionat si se uzeaza mult mai greu decat lemnul.

  1. Clasifica obiectele. Pe langa tipul incaperilor, te poti gandi si la o clasificare a obiectelor de mobilier pe care le utilizezi. De pilda, daca esti adeptul unei mese de cafea care sa iti asigure mobilitate, este de preferat sa mergi pe varianta masutelor din lemn sau din lemn combinat cu un metal usor. Fierul este potrivit pentru mese mai solide, grele si care au o pozitie fixa. Insa daca nu te deranjeaza acest aspect, varianta unei mese din fier iti va asigura o rezistenta indelungata, o curatare foarte usoara, dar si o eleganta iesita din comun. 

Si in cazul obiectelor precum scaunele sau fotoliile pot aplica acelasi principiu, iar dupa ce ai ales obiectele care pot fi din metal si pe cele in cazul carora ai vrea sa apelezi la fier, poti trece la imbinarea lor. Foarte multe linvinguri au, de pilda, scaune din lemn si mese solide, din fier.

  1. Decide asupra aspectului estetic. Daca ai reusit sa pui la cale un plan de bataie bun cu privire la incaperile pe care le vei mobila si la scopul obiectelor din interiorul lor, poti trece si la cea mai placuta parte a planificarii. Adica cea referitoare la aspectul estetic. Materialele si finisajele disponibile pe piata fac foarte usor de pus in practica orice idee pe care ai putea sa o ai.

 

Nu doar ca poti imbina obiectele din lemn cu cele din fier, dar poti sa apelezi simultan la ambele materiale pentru acelasi obiect. Sunt foarte comune scaunele cu picioare si spatar din fier, dar cu sezut din lemn. Sau mesele cu un cadru din lemn si blat metalic. Posibilitatile de personalizare sunt aproape infinite, poti opta pentru diferite culori si combinatii, mai ales ca ai varianta de a apela si la mobilier la comanda.

Cand vine vorba despre latura estetica, nu doar obiectele principale de mobilier sunt importante, ci intra in scena si accesoriile. Acestea pot fi si ele integrate excelent in peisajul casei tale si pot contribui la crearea unui ambient placut si primitor. Si in cazul lor, poti apela atat la lemn, cat si la fier.

Asadar, sunt trei pasi importanti pe care trebuie sa ii urmezi atunci cand vrei sa combini fierul si lemnul pentru a-ti mobila casa: analizeaza specificul fiecarei incaperi, analizeaza modul in care vor fi utilizate obiectele de mobilier si ce rol vrei sa indeplineasca fiecare si tine cont de latura estetica. Pe parcursul intregului proces de alegere de mobilier din fier si lemn, expertii Zen Ambient iti stau la dispozitie cu sfaturi si recomandari.

Sursa foto: Unsplash si Pixabay

Leave a Reply

Ultimele postari

PARTENERI


ARY & David Eximcom


   

Cele mai noi proiecte