Building Since 2016
Luni - Vineri 09:00 - 18:00        

Cum sa alegi mobila potrivita pentru living?

Livingul este una dintre cele mai importante incaperi din intreaga casa, poate chiar cea mai importanta. Fiind camera in care petreci cel mai mult timp cu familia si prietenii, este important sa faci totul ca sa se potriveasca nevoilor tale si sa adaugi elemente de noutate si stil care te reprezinta.

In perioada aceasta este cu atat mai important sa creezi un concept de living multifunctional, mai ales daca ai inceput sa lucrezi de acasa si trebuie sa faci si teme cu copiii, tot din aceasta incapere, asa cum se intampla in multe familii deja.

Redecorarea livingului presupune sa creezi un spatiu placut, confortabil, functional, voios si primitor, in care sa te umpli de energie pozitiva.

  Ce trebuie sa iei in calcul atunci cand faci planificarea pentru un living perfect?

  • In primul rand, imediat ce te-ai hotarat sa redecorezi, este important sa iei legatura cu o firma de mobila care produce mobila de calitate, dupa preferintele tale de stil si care iti poate oferi cateva sfaturi de design. In general, aceste firme au fie un designer cu care colaboreaza, fie au un agajat care are cunostinte de design pentru a face treaba mai usoara si a obtine claritate pentru client, inca de la inceput.
  • In functie de dinamica familiei, livingul poate reprezenta altceva pentru fiecare membru din familie. Astfel, poate avea rol de loc de joaca pentru copii, birou pentru parinti, loc de facut teme pentru copii, loc de gaming si distractie pentru familie si prieteni, loc de luat masa cu toata familia, dar si loc de refugiu si liniste. Este important sa definesti ce reprezinta livingul pentru tine ca sa il poti face cat mai functional si, totusi, estetic de la inceput. In functie de acest aspect, ia in calcul sa folosesti piese de mobilier care sa fie rezistente la pete si la joaca copiilor.
  • Un alt aspect pe care trebuie sa il iei in calcul este marimea incaperii. Tine cont de faptul ca un stil traditional ocupa, in general, mai mult spatiu, datorita elementelor de mobilier din lemn masiv. In plus, este mai greu si complicat procesul de rearanjat piesele de mobilier. Cel mai potrivit stil pentru un spatiu mic este fie cel modern, fie cel contemporan si nonconformist.
  • Alege culoarea camerei si a pieselor de mobilier. Iti place sa folosesti mobila de culoarea lemnului sau in culori neutre, ori iti place stilul nonconformist si colorat? Gandeste-te ca mobila aceea o vei avea pe perioade mari de timp si mai bine accentuezi si personalizezi livingul prin elemente de decor, care pot fi schimbate dupa un timp, atunci cand vrei sa aduci un aer fresh incaperii.
  • Comanda piese de mobilier care sa fie rezistente si calitative, care sa aiba durabilitate mare si sa nu trebuiasca schimbate odata la cativa ani. In plus, daca esti genul de persoana care iubeste piesele unicate, poti comanda piese personalizate, dupa modele interesante care sa se potriveasca stilului casei. Astfel, te asiguri ca ai o casa deosebita, cu elemente de noutate care scot din anonimat toata casa.
  • Hotaraste-te la elementele centrale ale unui living perfect care, de obicei, sunt reprezentate de:
    • Canapea
    • Fotolii
    • Masuta de cafea
    • Birou
    • Noptiere
    • Mobilier pentru TV si gaming, plus sistem audio
    • Biblioteca
    • Punct de focus (TV, fereastra mare, tablou deosebit, semineu)
    • Spatiu (trebuie sa fie o incapere aerisita si spatioasa).Alege punctul de focus si piesele de mobilier astfel incat sa se potriveasca perfect intre ele, sa fie in aceeasi tema si sa asigure fluiditate camerei.
  • Incearca sa creezi in imaginatia ta puncte de conversatie pentru cand esti cu familia in living sau pentru cand vin musafiri la tine. Unde ar putea sa se aseze? Cum ai putea aseza piesele de mobilier, astfel incat sa asiguri intretinerea conversatiei intr-un mod usor? Mai ai nevoie de o alta piesa de mobilier sau poti crea o zona de citit si asezat in dreptul ferestrei?
  • Un alt aspect interesant la care sa te gandesti este sa asezi mobila astfel incat sa nu stea lipita de perete, ci sa fie intr-o ordine care sa permita miscarea intre piesele de mobilier si intre camere, asigurand fluiditate si functionalitate optima.
  • Adauga elementele extra pentru living. Ce l-ar scoate din anonimat fara sa “prea mult” si care sa se potriveasca cu stilul si tema aleasa? Adauga culoare si obiecte de valoare. Adauga un strop de unicitate prin elementele personalizate, care reflecta personalitatea ta.
  • Elementele de accent adauga energie si o frumusete aparte camerei de zi. Accentueaza prin culori vibrante care sa te scoata instant din monotonie si prin plante care ofera un plus de vitalitate si calm intregii case.
    Ne dorim ca acest articol sa te ajute indiferent de marimea camerei de zi, asa ca iata cateva tips & tricks care sa dea impresia ca ai un spatiu mai mare:
  • Asigura-te ca ai cat mai multa lumina naturala in incapere si tine mereu draperiile deschise pe timpul zilei;
  • Achizitioneaza draperii si mobila cat mai apropiate de culoarea peretilor, pentru a da impresia de fluiditate si spatiu;
  • Lumineaza cat mai bine spatiul prin mai multe corpuri de iluminat care sa aduca si putin stil incaperii;
  • Adauga spatii de depozitare ascunse si elemente de mobilier sub forma de rafturi care sa fie cat mai aerisite, dar in acelasi timp, cat mai functionale. Pentru a adauga spatii de depozitare suplimentare foloseste o banca sau un cufar pe post de masuta de cafea sau zona de citit, inauntrul carora sa poti depozita diverse obiecte folositoare.

Daca esti la inceputul calatoriei tale in crearea sau redecorarea livingului, contacteaza Zen Ambient pentru un mobilier personalizat conform asteptarilor tale si a stilului tau preferat. Echipa noastra de profesionisti au o experienta vasta in crearea de mobilier la comanda, oferirea de sfaturi legate de design si materialele potrivite in functie de necesitatile clientului si de viziunea acestuia.

Ai o intrebare sau vrei o cotatie aproximativa rapida? Contacteaza-ne acum la numarul de telefon 0724.244.423

Cum arata, in viziunea ta, un living perfect?

Leave a Reply

Ultimele postari

PARTENERI


ARY & David Eximcom


   

Cele mai noi proiecte